Mit liv ændrede sig markant da jeg gik fra at være Charlotte og den vigtigste i verden var MIG til at blive MOR. Pludselig var jeg ikke vigtig længere. Det har i den grad sat mit liv i et andet perspektiv at komme i anden række. Det har uden tvivl været godt i nogen henseender hvor man (jeg) havde det med at fokusere meget på små ting. Jeg har spurgt i mit mornetværk hvad de ville gøre anderledes eller hvilket råd de ville give til en som går og venter spændt på at livet ændrer sig.

Fyld fryseren

Fyld fryseren med mad der kan tages op og varmes i en microovn og spises med en hånd! Smør en madpakke til dig selv når du har hænderne frie, som så kan spises i løbet af dagen, hvor hænderne ikke altid er så frie - og hvil dig sammen med din baby. 

Det du gør er det rigtige for DIG

Lad være med at hænge dig i bøgerne og hvad folk omkring sig siger. Børn er forskellige - DU er dit barns mor - DU ved bedst hvad der er rigtig for lige netop dit barn og din familie. Jeg er selv gravid med termin om bare to uger - og jeg glæder mig vildt meget til at følge mit eget råd fra starten den her gang.

Glad mor - glad baby

Husk at passe på dig selv! Alt kommer til at handle om baby, og man glemmer lidt sig selv, og kan nemt komme til at føle sig egoistisk hvis man gerne vil have lidt alenetid. Men det er helt okay.  Man er ikke en dårlig mor fordi man har brug for at køre en tur alene, mødes med en veninde uden baby eller bare gerne vil sidde i sofaen og se ét afsnit af Greys Anatomi uden forstyrrelser. Man er også en god Mor, når man husker at passe på sig selv.

Forkæl dig selv 

Mit bedste råd til alle førstegangsmødre; brug graviditeten til at lave jer selv en kurv/kasse til DIG når du kommer hjem fra sygehuset. En kurv hvor du forkæler dig selv med de lækreste ting. Det at blive mor og tiden efter en fødsel, drejer sig 97% om barnet og dét kan være hårdt og skræmmende. Jeg venter baby nr. 2 nu og har de sidste 4 måneder gået og lavet mig selv en kurv, skrevet et brev til mig selv om hvor f****** sej jeg er og kan ærligt sige at jeg glæder mig til at komme hjem til dén kasse, som kun er til mig. Kassen indeholder alt fra mad, snacks, olier, tøj, små gavekort til fx massage fra manden osv osv

Husk dig selv når du pakker til hospitalet

På hospitalet i USA var der en UUNDVÆRLIG ting, som vi ikke får herhjemme: En skylleflaske! Yes, en flaske man kan fylde med lunt vand og bruse på de ømme underliv, når man skal på toilettet. Kæft, den var guld værd.

Hvis jeg kunne gå tilbage til mit semi-forbredte mig, ville jeg sige: ”Køb en skylleflaske! Pak blødt tøj (fødekjole), masser af yndlings snacks, en læbepomade og en drikkedunk!”

Det er ok at sige nej tak til besøg

Undgå besøg de første 24 timer på hospitalet - nyd tresomheden lidt inden familien kommer forbi - og undgå besøg derhjemme de første dage/den første uge. Det stresser dig unødigt og dit fokus skal helst være på al det nye. Et andet råd, som jeg ikke kan lade vær med at give, er, at du ikke skal blive bange, hvis du ikke er glad og lykkelig den første tid. Du har sindsyg mange hormoner i kroppen og de fucker med dig. Tal med din partner eller en anden om alt - få det ud - og sørg for at vedkommende er klar over at det er et øjebliksbillede af hvordan du har det og lytter og spørger og hjælper. Det gjorde min partner og jeg er ham evig taknemmelig. Skyen lettede efter de første 14 dage.

Lyt ikke til alle rådene

Mit bedste råd er, at du skal lade være med at lytte til alle de gode råd du får. Jeg fik mange velmenende råd, men var nær ved at få “stress” af alle de råd jeg ikke kunne leve op til

Sænk Barren

Pas på med at gå for meget op i motoriske milepæle! Det kan blive et kæmpe stressmoment hvis din skønne, lille, perfekte bæbs pludselig ikke vender/sidder/står/griber/whatever, når de andre babyer i mødregruppen eller terminsgruppen gør det. Din SP skal nok flage, hvis der er bekymringer, så meld dig HELT ud af pres-ræset - din baby bruger helt sikkert tiden på at snakke/smile/sove godt/tænke i stedet for. Jeg meldte mig (for sent) ud af terminsgruppen på Facebook, da jeg konstant blev mindet om, hvad min baby IKKE gjorde - så jeg for en tid glemte at fokusere på alt det fantastiske, hun så gjorde.

OG så til MIT bedste råd til dig

Omgiv dig med alle de allerbedste mennesker du har i dit liv og husk at bede dem om hjælp! Det er ok at du ikke kan det hele og folk vil faktisk gerne hjælpe.

Nyd det....

... lige pludselig har man de fineste små mennesker på 4 år :)

Dagen før

Nøj man følte sig lidt som en flodhest.. På det tidspunkt var det LÆNGE siden jeg havde set mine fødder :) Men læg mærke til det nyklippede hår.. Det var en af de ting jeg klarede inden babyankomst - og det var nok meget godt, for der gik halvandet år før jeg fik mig taget sammen til at komme afsted igen. 

Husk at få taget billeder

Jeg fik planlagt kejsersnit fordi begge børn sad op inde i min mave. Det kan du læse mere om her. Jeg har den fedeste billedeserie af Thomas som kommer ud af min mave... Makabert tænker du - men det er også en del af en fødsel og ungerne ELSKER at sidde og kigge på billederne og tale om deres fødsel. 

Kom ud i den friske luft

Da jeg var kommet hjem, gik der lidt hule i den. Og det var ikke hver dag at brusebadet blev besøgt. Men jeg kom ud i den friske luft hver dag. For mig var det vigtigt at få lidt frisk luft. Nogle gange gik jeg bare ned og sad på bænken foran huset med ungerne i barnevognen - andre gange blev det til en gåtur. Det vigtigste var at mærke luften og freden - også selvom det kun var 5 minutter. 

Kommentarer (0)

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart.

Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs mere her