Nuvel - det er jo anden gang jeg er på barsel, så skulle man mene at tingene var ‘been there, done that, I’ve got this’ - men men men, det er ikke et helt nemt tryllenummer, det der med at finde tid til noget som helst, når man har en baby på armen (heller ikke anden gang).

 ..alligevel har jeg åbenbart følt, at der godt kunne presses et sidegeschæft ind som skribent og marketingassistent hos Secondtots. Tiden og mangel på samme er jeg endnu mere bevidst om, når jeg nu forsøger at gøre ting, som at skrive et meningsfuldt blogindlæg, imens baby i tre minutter leger for sig selv, derfor vil jeg i dette første indlæg fortælle lidt om, hvad der har været det allersværeste at vende sig til for mig, da jeg blev mor og hvordan jeg til dels har løst det. De fleste kan hurtigt blive enige om, at det at blive forældre er én af de største omvæltninger man kan opleve, men der er helt sikkert forskel på, hvad der har fyldt mest hos hver enkelt - for mig var det uden tvivl at skulle acceptere, at jeg ikke længere var herre

over min egen tid - næh nej, nu var der et lille bitte menneske, som pludselig dikterede nærmest hvert sekund af ens tilværelse. Det var en meget stor kamel at sluge  - faktisk var det direkte angstprovokerende når man er meget impulsiv som person og anser det livsnødvendigt at kunne agere impulsivt. 

Kan man overhovedet være impulsiv med små børn i huset?

Hvad gør man så for at få mere kontrol over ´egen tid’ og plads til at være impulsiv? Jeg har indset, at det pudsigt nok kræver det totalt modsatte, nemlig forberedelse og så en vis mængde ‘skidt pyt’ indstilling. 

Forneden har jeg listet nogle punkter i prioriteret rækkefølge, som i hvert fald har hjulpet mig. Punkterne gør det muligt, dels at være mere impulsiv (trods børn), og bør frigive lidt mere tid og overskud til enten dig og ungerne, men også i tilfælde af at du OMG, liiige vil tage dig noget alenetid:

Listen der kan frigive lidt ekstra tid til småbørnsmødre

  1. Hav altid en velpakket pusletaske klar til afgang (Klik her for at se, hvad der børe være i pusletasken afhængig af dit barns alder)

  2. Hav altid flaske (med mælk til baby) eller ‘mad to go’ til tumlingen klar i køleskabet - det gør det også nemmere at få andre (såsom farmand eller en veninde eller en bedsteforældre til at tage over et par timer)

  3. Sørg for at have en god vandflaske eller en termoflaske/kop klar til dig selv så du nemt kan sørge for at holde dig hydreret eller, hvis du nyder at tage kop kaffe med på farten

  4. Sørg for at have masser af nemme on the go snacks/mad klar i huset til DIG SELV

  5. Skidt pyt med rodet!

  6. Skidt pyt med vasketøjet! (lige i dag ;))

  7. Forventningsafstem med andre i din omgangskreds at det er ok, at man kan ses on the fly og uformelt og at det godt må rode hos hinanden 

  8. Hvis du godt kan lide at træne/løbe/gå en rask tur for dig selv - så sørg for altid have noget lækkert eller bare behageligt træningstøj klar i skabet (og ellers er det ofte ok at bruge “træningstøj” mere end éen gang før det bliver vasket - men det er nok alt efter smag og behag)

  9. GØR KRAV PÅ DIN TID! Er måske i virkeligheden det vigtigste råd - DVS. sørg nu for at prioriter dig selv i dagligdagen - det er ok at andre tager over for en stund - om det så kræver at du involvere naboen eller folk fra din opgang  - om det så kun er en halv time dagligt - så er tiden til dig selv en super vigtig investering i dit mentale helbred, du bliver med stor sandsynlighed en bedre version af dig selv, når du også har haft dit daglige ´mig fix´ 

Jeg håber du kan bruge listen - og så kan jeg afsløre at baby Vigga selvfølgelig ikke kunne lege længe nok for sig selv, uden at jeg måtte ringe til min mor og få hende til at gå en lang tur med bebs - for at jeg kunne få skrevet blogindlægget færdigt. 

Kommentarer (0)

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart.

Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs mere her