Fem gode råd til pasning ude :)

Igår sendte jeg mine søde unger på ‘weekend’ hos deres Mormor og Onkel Jørgen. Jeg er alene med mine tvillinger, det vil sige, at jeg ikke kan løbe en tur om aftenen uden at arrangere pasning. Det vil også sige, at jeg fra meget tidligt har haft det privilegium at kunne holde totalt fri engang imellem og få passet mine børn. Det tror jeg kan være godt for alle også hvis man ikke er alene om børnene. 

Den første gang Thomas og Vera skulle sove ‘ude’, var de hjemme hos deres Morfar, som havde passet dem løbende op til overnatningen først hjemme hos mig og derefter hjemme hos dem. Den første overnatning gik dog ikke helt så rosenrødt og fantastisk som man kunne have ønsket. Vi skulle flytte, så jeg nød en sidste aften i min dejlige gamle lejlighed. Kl 21:00 ringede min far… De ville ikke sove og savnede mig. Jeg hoppede straks cyklen og kørte hjem til min far. Jeg var glad for at det var i nærheden og at jeg ingen planer havde. Da jeg ankom faldt begge to i søvn omgående :)

Tvillingerne var 6 måneder og det var så fint at få trænet udesovning. Næste gang vi gjorde det var et par uger senere og der var ingenting og begge unger sov sødt hos deres morfar.

Da de var 8 måneder sov de fast en gang om ugen hos min far og først da de var over 1 år overnattede de andre steder end hos Morfar, når de skulle sove ude. Nu sover de nogle gange hos Mormor og nogle gange hos Morfar og vi har langsomt øget antallet af dage og det virker.

Der er selvfølgelig 'tvillingeeffekten' som gør at de altid har deres primære person ved deres side, men jeg tror også at grunden til at det går godt med at blive passet ude har rigtig meget at gøre med at vi har gjort det systematisk og at jeg har sikret at de ikke er blevet passet af mange forskellige.

Jeg har samlet 5 gode råd til hvordan du kommer godt igang med at få passet ude:

  1. Sørg for at det du stoler på dem der skal passe - det gør dig tryg, når du skal efterlade din lille guldklump.
  2. Træn pasning - du kan ikke forvente at pasning med overnatning bliver en succes fra første gang, start med pasning hjemme hos dig selv, derefter en eftermiddag hjemme hos passeren, måske med lur etc.
  3. Vær klar til at komme hvis det ikke går - det er vigtigt at du ikke er langt væk første gang du får puttet med overnatning. Du ved ikke hvordan dit barn reagerer og for din egen skyld kan det være godt at være klar til udrykning (og sørg for at den der skal passe ved at de skal ringe hvis overnatning ikke går istedet for at holde ved af frygt for fiasko.)
  4. Vær konsekvent - det behøver ikke at være en gang om ugen, men det er en god ide at børnene løbende bliver passet ude, så de vænner sig til det.
  5. Øg antallet af overnatninger langsomt - der er mange eksperter der anbefaler at man max sover det antal nætter ude som barnet er i alder. Det synes jeg er en fin regel som udgangspunkt. Og hvis man øger skal man altid være klar til komme hjem.

Jeg håber I kan bruge mine råd og ønsker jer en fantastisk weekend <3

KH
Charlotte

Kommentarer (0)

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart.

Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs mere her