Har du fået en lille en og har du en forventning om, at der da helt sikkert både skal gåes til babysvøm, rytmik og babyteater og hvad har vi? Og føler du dig samtidig lidt overvældet over det? Jeg har været babysvøminstruktør og har haft mine tvillinger med til babysvøm siden de var 5 uger. Og her kommer mine 5 bedste råd til, hvad du skal gøre, når du skal starte til babysvøm med din lille guldklump. 

Tag på ’studietur’ inden du skal i svømmehallen med baby for første gang

Det kan du jo bruge lidt af din barsel og samtidig tage svømmetur som er godt for maven og ryggen :) På studieturen skal du finde ud af hvor man klæder om med baby, hvilke faciliteter der er og om der er klapvogne eller autostole. Det er vigtigt at der er et varmtvandsbassin, ellers skal du finde en anden svømmehal. Faciliteterne er meget forskellige alt efter svømmehal, spørg eventuelt en mor der er der med sin baby, hvis der er noget du er i tvivl om. Prøv eventuelt et par svømmehaller for at finde den du er mest tryg ved. 

Giv dig god tid til at pakke

Når du skal afsted i svømmehallen kan det godt være noget af et udstyrstilløb.. men hey! Det er vi jo vant til, sådan er det jo som udgangspunkt, når man skal ud af døren. Pak til dig selv først, husk dit badetøj, håndklæde og eventuelt en badekåbe, da du kommer til at skulle stå og skifte baby og der kan det være rart at have lidt tøj på.

Til baby skal du i de fleste svømmehaller have både badebleer og badebukser. Badebukser skal helst være tætsluttende omkring ‘udgangene’. Herudover vil jeg anbefale at du mindst har to håndklæder med til baby - et til før og et til efter. At give flaske eller bryst kan virke beroligende for de små, inden de skal i svømmehallen og derfor er det en god ide at have lidt mad med. Til efter svømmeturen skal du huske ble, tøj og så er det en god ide at have en lille bomuldshue med som du kan give baby på efter svømmeturen, der er virkelig mange indtryk i en svømmetur og derfor kan en hue lukke verden lidt ude (og dermed give mor lidt mere tid til at bade :)

Sørg for at have masser af tid ved første besøg

Det kan være en god ide at alliere dig enten med en anden mor med baby eller måske en veninde. Ved første ankomst kan det være overvældende, ikke kun for baby også for dig. Det er nyt, og måske du slet ikke er tryg ved vand, eller måske du bare synes at din krop ser bedre ud i tøj - der kan være tusinde grunde til det som du skal lægge fra dig i foyeren, glad mor giver glad baby.

Ved ankomst tager du en klapvogn eller en autostol og putter barnet i. Alternativt kan du lade baby blive i lift eller egen autostol til du selv er klar. Så skifter du tøj i ro og mag og tager baby (stadig påklædt) med ud i badet og bader selv. Når så du er klar så gør du baby klar, nogle steder kan man få lov at klæde baby om helt nede ved bassinet og det kan altså være en god ide - især de første par gange.

Baby bliver badet, gerne i badekar, men det kan også være under bruseren hvis din baby kan lide det og du selv er tryg ved det. På med ble og badebuks og pak ind i håndklæde. Og så er det ellers væk med alle hæmninger og am lidt ved bassinkanten. På den måde får du også siddet lidt og baby når at absorbere indtrykkene. 

Stop før successen bliver en fiasko

Nu er du klar til at hoppe i vandet. Gå stille og roligt til værks og hav baby helt tæt på dig og lad ham vide at du er helt rolig og at du er lige her. Lyt hele tiden til dit barn og gør ikke noget han ikke kan lide. Bruger baby sut så tag den med, det kan være rigtig dejligt at have den både for dig og for baby. Og så giver du dig tid til måske at lægge baby på ryggen eller måske holde ham under hagen, husk altid at have øjenkontakt og snak med ham. Lad ham mærke den dejlige fornemmelse det er at flyde i vandet.

Når I har været i vandet i max et kvarter, så gå op. Alle er glade og du kan ånde lettet op fordi de gik godt <3. ER det ikke helt så idyllisk og gider din baby virkelig ikke - så giv det tid. Jeg havde en tvilling som elskede det og nød det fra helt lille - og så havde jeg en der skreg og virkelig ikke brød sig om det.

Men hun måtte jo med, for brormand elskede det. Men så blev det helt på hendes præmisser, og langsomt gik hun fra at være i vandet i 3 minutter til at jeg nu ikke kan få hende op af vandet. Det er ikke en konkurrence og for nogle børn er det altså ikke bare superlækkert at få nye oplevelser, så tag det i hans tempo. 

OG nu skal du nyde belønningen 

At være i svømmehallen er på alle måder mindblowing for sådan en lille størrelse.. der er lyde, vand, temperaturer og i det hele taget er det en totaloplevelse. Så når du har badet baby og givet ham tøj på enten nede ved bassinet eller oppe i omklædningsrummet, så giver du lidt mad og så på med hue. Det er lidt meget at give overtøj på lige der. Men lad ham sidde så han kan se dig. 

Mens baby sidder og slapper af så tager du et bad og tager tøj på. og hvis du er heldig falder baby i søvn allerede der. Måske sidder han bare og kigger. Hvis han er sur så må du nok leve med at badet bliver hurtigt :) De fleste jeg har talt med beretter om dejlige lange lure efter en svømmetur. Så hyg dig og nyd freden :)

Kommentarer (0)

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Denne information deles med tredjepart.

Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Læs mere her